terug naar nwz.nl
Menu

Agenda

26
mrt

Alkmaar: palliatieve sedatie en euthanasie bij kanker themamiddag

Datum:26 mrt 2019
Tijd:14:00 - 16:00
Doelgroep:mensen met kanker en hun naasten

Wilt u meer weten over palliatieve sedatie en euthanasie bij kanker? Kom dan naar de themamiddag over dit onderwerp. U bent van harte welkom.

Programma
Deze bijeenkomst gaat over palliatieve sedatie en euthanasie. Als u weet dat u niet meer beter wordt, is het vaak een moeilijk proces om dit te kunnen aanvaarden. Regie over eigen leven en sterven kan dan belangrijk zijn. In deze bijeenkomst staan we stil bij het sterven. Mogelijke vragen die u kunt hebben over dit onderwerp zijn:

  • hoe ga je dood?
  • wat is de rol van palliatieve sedatie?
  • hoe zit het met euthanasie?


Deskundigen dhr. D. ten Oever, internist-oncoloog in Noordwest, en mevr. D. Hazelaar, oncologie-wijkverpleegkundige bij Evean, gaan op bovenstaande vragen in. Ook kunt u tijdens deze middag uw vragen stellen en ervaringen uitwisselen.

Locatie: ’t Praethuys Alkmaar
De themamiddag wordt gehouden in ’t Praethuys, Westerweg 50, 1815 DG Alkmaar. De toegang is gratis.

Aanmelden
Om deze middag bij te wonen is het noodzakelijk om u aan te melden. U kunt hiervoor contact opnemen met ’t Praethuys Alkmaar, 072 – 511 3644 of mail naar
info@praethuys.nl. Bent u verhinderd, wilt u dit dan doorgeven?

Informatie
’t Praethuys, Evean en Noordwest Ziekenhuisgroep organiseren deze middag. Het is de 9e bijeenkomst van een serie van 11 bijeenkomsten over kanker. De bijeenkomsten staan los van elkaar en kunt u afzonderlijk bijwonen. Bij iedere bijeenkomst is een deskundige van Evean of Noordwest aanwezig.
Voor deze bijeenkomst is een minimum aantal van 8 personen vereist en een maximum van 25. Meer informatie over deze bijeenkomsten is ook te vinden in de agenda op onze website en op www.praethuys.nl.