terug naar nwz.nl

Themamiddagen kanker 2022 Alkmaar

06.01.2022
Themamiddagen kanker 2022 Alkmaar

Noordwest Ziekenhuisgroep organiseert in 2022 samen met Evean en ’t Praethuys themamiddagen over kanker. De themamiddagen vinden plaats in Wijkcentrum Overdie, van Maerlantstraat 8-10, 1813 BH Alkmaar. Onderstaand vindt u een overzicht van deze themamiddagen. Voor meer informatie kunt u terecht op www.nwz.nl/agenda.

Hormoontherapie bij prostaatkanker | 8 februari 2022, 13:30 - 15:30
Spreker: casemanager urologische oncologie Noordwest
Een van de mogelijke behandelingen bij prostaatkanker is hormoontherapie. Wat is hormonale therapie en hoe werkt het? Wat zijn de mogelijke bijwerkingen en hoe kunt u daarmee omgaan?

Hormoontherapie bij vrouwen | 8 maart 2022, 14:00 - 16:00
Spreker: S. de Bie, verpleegkundig specialist oncologie Noordwest
Verschillende vormen van kanker worden behandeld met hormonale therapie. Wat is hormonale therapie en hoe werkt het? Wat zijn de mogelijke bijwerkingen en hoe gaat u daarmee om?

Vermoeidheid bij kanker | 12 april 2022, 14:00 - 16:00
Spreker: K. Willemse, oncologie-wijkverpleegkundige Evean
Vermoeidheid bij kanker gaat vaak niet vanzelf over en lijkt anders te zijn dan normale vermoeidheid. Wat betekent deze vermoeidheid voor het dagelijks leven? En hoe kunt u daar het beste mee omgaan?

Palliatieve sedatie en euthanasie | 10 mei 2022, 14:00 - 16:00
Sprekers: K. van Straaten, voormalig huisarts en M. Schor, oncologie-wijkverpleegkundige Evean
Als je weet dat je niet meer beter wordt, is het vaak een moeilijk proces om dit te kunnen aanvaarden. Regie over eigen leven en sterven kan dan belangrijk zijn. In deze bijeenkomst staan we stil bij het sterven, de manier waarop en de rol van palliatieve sedatie en euthanasie hierin.

Aanmelden
Om deze themamiddag bij te wonen is het noodzakelijk om u aan te melden. Om aan te melden kunt u contact opnemen met ‘t Praethuys, info@praethuys.nl of 072 - 511 3644. Bent u verhinderd, wilt u dit dan doorgeven?

Coronamaatregelen
Tijdens de bijeenkomsten houden wij rekening met de geldende coronamaatregelen.
De actuele maatregelen zoals het wel/niet laten zien van een corona toegangsbewijs, vindt u in de agendaberichten op www.nwz.nl/agenda.

Meer informatie?
Bekijk de agendaberichten op www.nwz.nl/agenda.