terug naar nwz.nl
Menu

HAYAcintenactie: steun jong volwassenen met kanker

07.01.2019
HAYAcintenactie: steun jong volwassenen met kanker

Op vrijdag 11 januari 2019 doet Noordwest Ziekenhuisgroep mee aan de nationale HAYAcinten actie. Bij de hoofdingang van onze ziekenhuislocaties in Alkmaar en Den Helder kunnen bezoekers van 09:30 uur tot 15:00 uur een bos hyacinten kopen en daarmee het Nationaal AYA Expertise Platform steunen.

Waarom de HAYAcintenactie?
In Nederland horen per jaar 2700 jongvolwassenen tussen de 18 en 35 jaar (AYA, Adolescents & Young Adults) in de bloei van hun leven dat zij kanker hebben. Zij hebben dringend leeftijdspecifieke zorg nodig. Zorg die zowel medisch-technisch als psychosociaal één geheel is. Zorg die stilstaat bij wat AYA’s nodig hebben.

Expertise Platform
Het Nationaal AYA Expertise Platform is een hecht samenwerkingsnetwerk van AYA’s én zorgprofessionals uit de acht Universitaire Medische Centra en een aantal ziekenhuizen, verspreid over heel Nederland.

De opbrengst van de HAYAcintenactie gaat naar het Nationaal AYA Expertise Platform. Dit platform heeft als doel:
• de leeftijdspecifieke patiëntenzorg voor AYA’s voortdurend te verbeteren en bereikbaar te maken voor alle AYA’s, in heel Nederland
• wetenschappelijk onderzoek naar ‘Kanker op de AYA leeftijd’ te doen waarmee de patiëntenzorg echt verbeterd kan worden
• de levensverwachting en levenskwaliteit van AYA’s sterk te verbeteren

Lees meer informatie op de website van Nationaal AYA Expertise Platform of bekijk de flyer over de HAYAcintenactie.