terug naar nwz.nl

Wereldkankerdag 2021: online bijeenkomsten over prostaatkanker en bevolkingsonderzoek darmkanker

18.01.2021
Wereldkankerdag 2021: online bijeenkomsten over prostaatkanker en bevolkingsonderzoek darmkanker

Kanker zet je wereld op z'n kop. Als je zelf ziek bent, maar ook als iemand in je omgeving ziek is of aan kanker is overleden. Vaak hebben mensen die van kanker zijn genezen nog lange tijd - soms zelfs hun leven lang - last van de gevolgen van de ziekte en de behandeling. Ieder jaar staan we daar wereldwijd op 4 februari bij stil. Noordwest Oncologisch centrum organiseert op 4 februari 2 online bijeenkomsten:

Zorgpad prostaatkanker
Speciaal voor prostaatkankerpatiënten en/of hun naasten organiseren wij donderdag 4 februari van 10:00 tot 11:00 uur een online bijeenkomst. Aan de hand van een presentatie nemen 2 casemanagers de aanwezigen mee door het zorgpad prostaatkanker. Vervolgens is er gelegenheid tot het stellen van vragen en het delen van ervaringen met elkaar. Daarnaast is er een vertegenwoordiger van de patiëntenvereniging aanwezig. Aanmelden hiervoor is noodzakelijk, dit kan tot uiterlijk 1 februari door een mailtje te sturen naar oncologischcentrum@nwz.nl . NB. De bijeenkomst gaat door bij voldoende aanmeldingen.

Bevolkingsonderzoek darmkanker (geannuleerd)
Altijd al meer willen weten over het bevolkingsonderzoek darmkanker en de onderzoeken die daarna volgen? Donderdag 4 februari van 10:00 tot 11:00 uur is er een online bijeenkomst. Aan de hand van een presentatie wordt het proces uitgelegd en is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Deze bijeenkomst is geannuleerd omdat er niet voldoende aanmeldingen waren.