TIA behandeling en nazorg

Om de kans op een nieuw TIA of CVA te verkleinen kan de behandeling bestaan uit: 

  • medicijnen 

  • aanpassen van de leefstijl 

  • operatie (preventief): bij een ernstige vernauwing in de halsslagader is soms een halsslagaderoperatie nodig. De arts beoordeelt of dit nodig is aan de hand van een aantal factoren: 

  • de ernst en plaats van de vernauwing 

  • Leeftijd 

  • Geslacht 

  • het risico op een TIA of herseninfarct 

  • lichamelijke conditie 

Meer over TIA-behandeling en nazorg

Gaat u na een TIA naar huis? Dan wordt de CVA-verpleegkundige van de thuiszorg in consult gevraagd. Zij neemt een week na ontslag contact met u op. Als u dit wenst, kunt u dan een afspraak met haar maken. 

 

Na 3 tot 4 weken na uw ontslag uit het ziekenhuis, heeft u een afspraak op de CVA/TIA-nazorgpolikliniek. Hier werken gespecialiseerde CVA-verpleegkundigen. De CVA-verpleegkundige begeleidt u in deze eerste periode na een beroerte of TIA en adviseert u over een gezonde leefstijl. Met de nazorg willen we hart- en vaatziekten voorkomen en u informeren en begeleiden na een TIA. De CVA-verpleegkundige kan u als u dit wenst, in contact brengen met andere hulpverleners of hulpverlenende instanties. 

 

Na bezoek aan de nazorgpolikliniek draagt de CVA-verpleegkundige uw dossier over aan de huisarts, die de zorg en begeleiding dan weer overneemt. De neuroloog heeft bij ontslag al een overdracht gedaan aan de huisarts. 

 

Gaat u na ontslag naar een revalidatieafdeling, dan wordt daar de nazorg geregeld. 

In de regio Alkmaar en Den Helder zorgen wij er samen voor dat u de juiste zorg, door de juiste zorgverlener, op het juiste moment en op de juiste plaats krijgt. Zo vormen wij een keten; de CVA-keten regio Alkmaar en Den Helder. Noordwest Ziekenhuisgroep is een van de ketenpartners 

 

De zorg die de keten biedt, richt zich op elke fase van uw herstelproces; vanaf opname in het ziekenhuis, eventuele revalidatiefase in het revalidatiecentrum of een verpleeghuis tot en met het moment dat u weer thuis bent. Voor meer informatie over de CVA ketenzorg kunt u terecht op de ketenwebsite Kennisnetwerk CVA Nederland.

Websites met meer informatie

Verwante afdelingen

Aandoeningen