terug naar nwz.nl
Menu

Borstamputatie met directe reconstructie

Afhankelijk van uw situatie, kunt u bij Noordwest terecht voor een directe reconstructie na een borstamputatie. Een reconstructie wordt niet aanbevolen als er nog een bestraling en/of chemokuur nodig is, u rookt of als u een verhoogde kans op infectie heeft.
De borstreconstructie volgt direct op de borstamputatie, tijdens dezelfde narcose. Bij deze operatie werken de chirurg en de plastisch chirurg samen. In de patiëntenfolder ‘Borstamputatie met directe reconstructie’ leest u alles over de operatie.
 
Hoe bereidt u zich voor op een borstamputatie met directe reconstructie?
Voordat u opgenomen wordt, is het raadzaam een compressie-BH aan te schaffen. De mammacare verpleegkundige zal u hierover informeren. Omdat u algehele anesthesie (narcose) krijgt, moet u voor de operatie nuchter zijn. Van de mammaverpleegkundige en andere zorgverleners krijgt u verder uitleg en alle informatie die u nodig heeft om u goed voor te bereiden op de operatie. Bekijk ook het filmpje ‘Goed voorbereid op uw operatie’ op de algemene website.
 
Wat kunt u na de ingreep verwachten?
U gaat 2 á 3 dagen na de operatie naar huis met drains en een elastische band. De mammacare verpleegkundige belt u een dag na thuiskomst, u kunt dan al uw vragen stellen.

Voor een goed herstel is het belangrijk dat u rust en voldoende pijnstilling neemt. Lees de adviezen voor thuis, die belangrijk zijn voor uw herstel in de behandelwijzer. Deze krijgt u aangereikt door de mammacare verpleegkundige.

Kwaliteit van zorg
Ons ziekenhuis is in het bezit van het roze lintje. Het lintje geeft aan dat ons ziekenhuis de zorg verleent zoals de Borstkankervereniging Nederland deze voor ogen heeft. BVN combineert ervaringen van patiënten met informatie over het zorgaanbod van ziekenhuizen in de Monitor Borstkankerzorg.