Menu

Borstkliniek

De borstkliniek van Noordwest Oncologisch centrum is gespecialiseerd in de diagnose, behandeling en begeleiding van patiënten met goed- of kwaadaardige afwijkingen van de borst of de verdenking hiervan. 

De borstkliniek is  een initiatief en samenwerkingsverband van verschillende medisch specialisten van Noordwest en het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) in Beverwijk. Samen met het RKZ streven we naar hoogwaardige borstkankerzorg op 3 locaties voor de gehele regio Noord-Holland Noord: Alkmaar, Beverwijk of Den Helder.

Elk jaar behandelen en begeleiden we in de borstkliniek meer dan 650 patiënten met een kwaadaardige afwijking in de borst. Onze borstkliniek behoort daarmee tot de grootste gespecialiseerde centra van ons land.

Wat kunt u verwachten van onze borstkliniek?

  • Snelle diagnose: onderzoek en uitslag veelal binnen 1 dag
  • Alle kennis en ervaring gebundeld op 1 polikliniek
  • Gespecialiseerde en betrokken specialisten
  • Multidisciplinair behandelteam 
  • Topzorg met een menselijke maat: u ziet uw eigen behandelaars en heeft een vast aanspreekpunt


Kwaliteit van zorg
Noordwest en RKZ zijn in het bezit van het roze lintje van Borstkankervereniging Nederland (BVN). Het lintje geeft aan dat onze ziekenhuizen optimale zorg leveren aan patiënten met borstkanker. BVN combineert ervaringen van patiënten met informatie over het zorgaanbod van ziekenhuizen in de Monitor Borstkankerzorg. Bekijk de:


Opening borstkliniek

Op 24 januari 2017 is de borstkliniek officieel geopend, waarbij 3 (ex)patiënten een roze lint doorknipten. Lees meer over de opening in het nieuwsbericht 'Diagnose borstkanker meestal binnen 1 dag'.

 

 

Bekijk het filmpje waarin Natasja Froger Noordwest Ziekenhuisgroep feliciteert met de opening van de borstkliniek op locatie Den Helder: