terug naar nwz.nl

Borstkliniek

Let op: extra informatie voor patiënten borstkliniek in verband met de uitbraak COVID-19

Noordwest Ziekenhuisgroep neemt diverse maatregelen om de kans op verspreiding van het coronavirus te verkleinen en zo medewerkers en kwetsbare patiënten te beschermen. Lees voor meer informatie de meest gestelde vragen. Borstkankervereniging Nederland heeft extra informatie op de website geplaatst, lees meer 'Vragen en antwoorden over het coronavirus bij borstkanker'.

Heeft u toch nog vragen? Stelt u deze gerust aan uw behandelaar of casemanager.

----------------------------------------

De borstkliniek van Noordwest Oncologisch centrum is gespecialiseerd in de diagnose, behandeling en begeleiding van patiënten met goed- of kwaadaardige afwijkingen van de borst of de verdenking hiervan. 

De borstkliniek is  een initiatief en samenwerkingsverband van verschillende medisch specialisten van Noordwest en het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) in Beverwijk. Samen met het RKZ streven we naar hoogwaardige borstkankerzorg op 3 locaties voor de gehele regio Noord-Holland Noord: Alkmaar, Beverwijk of Den Helder.

Elk jaar behandelen en begeleiden we in de borstkliniek meer dan 650 patiënten met een kwaadaardige afwijking in de borst. Onze borstkliniek behoort daarmee tot de grootste gespecialiseerde centra van ons land.

Wat kunt u verwachten van onze borstkliniek?

  • Snelle diagnose: onderzoek en uitslag veelal binnen 1 dag
  • Alle kennis en ervaring gebundeld op 1 polikliniek
  • Gespecialiseerde en betrokken specialisten
  • Multidisciplinair behandelteam 
  • Topzorg met een menselijke maat: u ziet uw eigen behandelaars en heeft een vast aanspreekpunt


Kwaliteit van zorg
Noordwest en RKZ zijn in het bezit van het roze lintje van Borstkankervereniging Nederland (BVN). Het lintje geeft aan dat onze ziekenhuizen optimale zorg leveren aan patiënten met borstkanker. BVN combineert ervaringen van patiënten met informatie over het zorgaanbod van ziekenhuizen in de Monitor Borstkankerzorg. Bekijk de:


Start chemotherapie bij borstkanker
De AD Top 100 maakt gebruik van gegevens die ziekenhuizen elk jaar moeten aanleveren, bijvoorbeeld aan de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ).
Het team van de borstkliniek gebruikt de uitkomsten om te leren en continue te verbeteren, zodat wij u de allerbeste zorg kunnen bieden.

Het tijdig starten met chemotherapie (≤5 weken na diagnose) is een van de indicatoren waarin we wilden verbeteren.
In 2017 was de score 74,4%. Door het invoeren van een aantal verbeterpunten is dit percentage in het tweede kwartaal van 2018 verhoogd naar 94,4% !

Jaarverslag
Bekijk het:


Opening borstkliniek
Op 24 januari 2017 is de borstkliniek officieel geopend, waarbij 3 (ex)patiënten een roze lint doorknipten. Lees meer over de opening in het nieuwsbericht 'Diagnose borstkanker meestal binnen 1 dag'.

 

Bekijk het filmpje waarin Natasja Froger Noordwest Ziekenhuisgroep feliciteert met de opening van de borstkliniek op locatie Den Helder:

Om deze video te bekijken moet u eerst akkoord gaan met inschakelen van alle cookies.

Voorkeuren aanpassen