terug naar nwz.nl

Actinische keratose - behandeling en controle

Actinische keratose gaan niet vanzelf weg. Het is een soort huidkanker en kan op verschillende manier worden behandeld. Uw dermatoloog bepaalt na onderzoek in overleg met u de beste behandeling. Lees meer informatie over de behandelmethodes bij de behandeling van huidkanker.

Controle van actinische keratose
Actinische keratosen komen in de regel na verloop van tijd weer terug. Er wordt meestal een vervolgafspraak met u gemaakt.

Bescherming tegen de zon
Als u actinische keratose heeft is dat een signaal dat de huid al flink beschadigd is door de zon. Een goede bescherming bij zonnig weer door kleding en een goede zonnebrand crème is van groot belang!

Problemen met actinische keratose voorkómen
Een klein deel van de actinische keratosen kan uiteindelijk ontaarden in plaveiselcelcarcinoom. Het is daarom goed om de actinische keratosen op de huid goed in de gaten te houden en regelmatig te laten behandelen. Vooral als een actinische keratose-plek pijnlijk wordt of de huid eronder gaat zwellen, is het mogelijk dat op die plek een plaveiselcelcarcinoom ontwikkelt.

Merkt u een of meer van deze veranderingen op? Neem dan contact op met uw huisarts of maak eerder een afspraak bij uw specialist.