terug naar nwz.nl

Noordwest behaalt ESMO Accreditatie

30.10.2018
Noordwest behaalt ESMO Accreditatie

De European Society for Medical Oncology (ESMO) heeft aan Noordwest Oncologisch centrum de ESMO-accreditatie toegekend. Dit keurmerk is een speciale erkenning voor kankercentra wereldwijd. Het betekent dat Noordwest hoogwaardige geïntegreerde palliatieve en oncologische zorg biedt.

Palliatieve zorg bij Noordwest
Palliatieve zorg is medische, verpleegkundige en psychosociale zorg voor mensen die niet meer van de ziekte kunnen genezen. Bij Noordwest is de palliatieve zorg een vast onderdeel van de oncologische zorg. Het is daarom heel toegankelijk voor patiënten. Als een ziekte niet meer te genezen is, is het belangrijk dat patiënten en hun naasten de juiste begeleiding en zorg blijven krijgen om een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven te bieden.

ESMO
Noordwest Ziekenhuisgroep is één van de 14 Nederlandse centra die de accreditatie heeft ontvangen. ESMO is de grootste vereniging in medische oncologie binnen Europa. Ziekenhuizen kunnen bij ESMO een accreditatie aanvragen voor het aanbod van palliatieve zorg aan oncologiepatiënten. De accreditatie wordt verleend aan ziekenhuizen die voldoen aan strenge kwaliteitseisen, die zijn gebaseerd op de aanbevelingen in de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Een van de eisen is een multidisciplinair palliatief team, dat 24 uur per dag beschikbaar is. Meer informatie is te vinden op www.esmo.org.