terug naar nwz.nl

STEPS onderzoek naar kanker en werk

Noordwest Oncologisch centrum doet mee met het STEPS onderzoek, dat is opgezet door onderzoekers van het Amsterdam UMC, locatie VUmc. 

Doel van het onderzoek
Het STEPS onderzoek bestaat uit een programma, dat gemaakt is om (ex-) kankerpatiënten te helpen bij het terugkeren naar werk, en om het werk op een voor hen passende manier vol te houden. De onderzoekers meten hoe effectief STEPS is, ten opzichte van de gebruikelijke revalidatie nazorg.

Het STEPS programma bestaat uit een combinatie van op werk-gerichte ergotherapie en re-integratieconsultatie. Ook wordt de (ex-)kankerpatiënt gestimuleerd om contact te onderhouden met zijn of haar werkgever. Tijdens het programma wordt samengewerkt met een ergotherapeut, re-integratieconsulent en ook de werkgever wordt betrokken. Op een locatie bij u in de buurt.

Vragenlijstonderzoek voor partners 
Ook partners worden opgeroepen mee te doen met het onderzoek. Met vragenlijsten willen de onderzoekers te weten komen hoe het met de gezondheid en het werk van partners van (ex-)kankerpatiënten is gesteld. Wat hebben zij nodig en kunnen we hen in de toekomst betere steun bieden.

Het onderzoek is gefinancierd door KWF Kankerbestrijding.

Meer informatie en aanmelden
Lees alle informatie over het onderzoek op de website STEPSonderzoek.

U kunt ook een informatiepakket opvragen via STEPSonderzoek@amsterdamumc.nl.