terug naar nwz.nl

Organisatie

In Nederland wordt bij ongeveer 120.000 mensen per jaar kanker vastgesteld, waarvan in ons ziekenhuis ongeveer 2.600 mensen behandeld. Daarmee is Noordwest Ziekenhuisgroep één van de grootste kankercentra van het land.

Topklinische zorg
Noordwest Ziekenhuisgroep is een topklinisch ziekenhuis. Dit betekent dat we meer dan de gebruikelijke medisch-specialistische zorg leveren. Om de best mogelijke zorg te kunnen blijven bieden, investeren we voortdurend in de nieuwste apparatuur. Zo beschikt het Oncologisch centrum bijvoorbeeld over een PET-CT scanner. Hiermee kunnen complexe diagnoses worden gesteld en kunnen bijbehorende behandelingen worden uitgevoerd.

Opleiding en onderwijs
Gezonde nieuwsgierigheid: optimaal leren in de klinische praktijk. Onder die vlag coördineert Noordwest Academie, het eigen opleidingsinstituut, alle activiteiten op het gebied van onderwijs en opleidingen van Noordwest Ziekenhuisgroep. Daarbij werken we nauw samen met het Amsterdam UMC, regionale onderwijsinstellingen, collega-zorginstellingen en zorgverzekeraars.

In ons opleidingsziekenhuis kunt u behalve met medisch specialisten, te maken krijgen met co-assistenten - dit zijn artsen in opleiding - of met arts-assistenten. Dit zijn artsen die in opleiding zijn voor medisch specialist, bijvoorbeeld oncoloog. Arts-assistenten voeren alle onderzoeken en behandelingen uit onder verantwoordelijkheid van de medisch specialist. Ook de diagnose en behandeling stemmen zij altijd af met uw medisch specialist. En uiteraard met u.