terug naar nwz.nl
Menu

Live pianomuziek op verpleegafdeling Alkmaar

12.12.2018
Live pianomuziek op verpleegafdeling Alkmaar

Patiënten die op de verpleegafdeling oncologie van Noordwest Ziekenhuisgroep locatie Alkmaar liggen kunnen vanaf nu regelmatig luisteren naar live pianomuziek. De piano is een gift van Stichting Igeya.

Als je erg ziek bent en in het ziekenhuis ligt, kan muziek helpen om te ontspannen en angsten te verminderen. Stichting Igeya besloot daarom een piano te doneren aan verpleegafdeling oncologie van locatie Alkmaar. De stichting zet zich in voor de kwaliteit van oncologische zorg in de regio Noord-Holland Noord en richt zich vooral op wetenschappelijk onderzoek, innovatie, kwaliteit van leven en preventie. Deze gift kwam tot stand in samenwerking met Ypma piano’s, die de piano tegen een gereduceerd tarief leverde. Het vrijwilligersbureau van Noordwest draagt er zorg voor dat er op gezette tijden pianisten komen spelen op de afdeling.

Hermien Schreurs (oncologisch chirurg en voorzitter van Igeya) en Sanne Visser (unithoofd oncologie) onthulden de piano. Hein Visser (hematoloog, op de foto rechtsboven) en Hans Peerdeman (pianoleraar en partner van een patiënt) speelden daarna een aantal mooie pianostukken om de piano in te wijden.