terug naar nwz.nl
Menu

4 februari 2019 Wereldkankerdag

05.02.2019
4 februari 2019 Wereldkankerdag

4 februari Wereldkankerdag: informatiestand en extra aandacht voor patiënten

Op 4 februari is het Wereldkankerdag. Op deze dag wordt extra stil gestaan bij de enorme impact van de ziekte. In Noordwest zetten we de oncologische patiënten op de verpleegafdeling, dagbehandeling en polikliniek in het zonnetje door wat lekkers te serveren bij de koffie. Ook staan in Den Helder en Alkmaar informatiestands waar medewerkers, patiënten en bezoekers informatie krijgen over huidkanker. Dit is georganiseerd in samenwerking met Stichting Igeya.

Gratis advies en proefexemplaren
Medewerkers van de poli dermatologie geven gratis advies over onder andere een goede bescherming tegen de zon en de gevaren van een verbrande huid. Ook worden er gratis proefexemplaren van zonnebrandcrème uitgereikt. Je vindt de informatiestand op locatie Alkmaar en Den Helder in de buurt van de polikliniek dermatologie. Medewerkers zijn van 10.00 tot 15.00 uur aanwezig om vragen te beantwoorden

Stichting Igeya
Bij de stand wordt aan belangstellenden ook informatie gegeven over Stichting Igeya. De stichting zet zich in voor de kwaliteit van oncologische zorg in de regio Noord-Holland Noord en richt zich vooral op wetenschappelijk onderzoek, innovatie, kwaliteit van leven en preventie.