terug naar nwz.nl

Noordwest Oncologisch centrum staat stil bij Wereldkankerdag

21.01.2020
Noordwest Oncologisch centrum staat stil bij Wereldkankerdag

Op 4 februari is het Wereldkankerdag. Op deze dag wordt extra stil gestaan bij de enorme impact van de ziekte. Medewerkers van Noordwest Oncologisch centrum geven informatie over het voorkomen, opsporen en behandelen van verschillende kankersoorten.

Gratis advies en proefexemplaren
Medewerkers van de poli dermatologie beantwoorden alle vragen over huidkanker en geven advies over een goede bescherming tegen de zon en de gevaren van een verbrande huid. Ook worden er gratis proefexemplaren van zonnebrandcrème uitgereikt. De stand staat op locatie Den Helder en locatie Alkmaar.  

Opblaasbare darm
Hoe ziet de menselijke darm er eigenlijk van binnen uit en hoe herken je darmafwijkingen als poliepen? Op locatie Alkmaar kunt u het zelf ontdekken door een kijkje te nemen in een opblaasbare darm. Een team van deskundigen vertelt er graag meer.

Vraag het de patholoog
Hebt u altijd al willen weten wat een patholoog doet met patiëntenmateriaal? Bezoek op de informatiemarkt in Alkmaar de stand van Symbiant. Ook het Netwerk Oncologisch zorg is hier aanwezig. Zij geven informatie over het trainen vóór de operatie, tijdens en na de behandeling van kanker. Door middel van testapparatuur kunt u hier uw conditie laten meten.

De informatiestands op locatie Alkmaar zijn te vinden bij de rode trap op de begane grond. In Den Helder is de stand van dermatologie te vinden vlakbij de hoofdingang. De stands zijn tussen 10.00 uur en 15.00 uur te bezoeken.