terug naar nwz.nl

Noordwest ontvangt cheque van Maag Lever Darm Stichting voor zorgproject Fit4SurgeryTV

02.03.2021
Noordwest ontvangt cheque van Maag Lever Darm Stichting voor zorgproject Fit4SurgeryTV

De Maag Lever Darm Stichting (MLDS) heeft aan Noordwest Oncologisch centrum een bedrag van €75.000,- euro toegekend. Dit wordt gebruikt voor een zorgproject wat nog in ontwikkeling is: Fit4SurgeryTV. Hierbij worden patiënten van 70 jaar en ouder die darmkanker hebben thuis voorbereid op een operatie.

Sportieve topprestatie
Ieder jaar worden duizenden mensen geopereerd aan darmkanker. Een groot deel van deze patiënten is ouder dan 65 jaar. Omdat een darmoperatie vergelijkbaar is met een sportieve topprestatie, vergt het een goede voorbereiding. Voeding en beweging kunnen daarbij een groot verschil maken. Veel oudere patiënten houden het liefst zoveel mogelijk de regie over hun eigen leven en willen niet de hele dag patiënt zijn.

Oefeningen en voedingsadvies
Noordwest Oncologisch centrum ontwikkelt een programma dat de patiënt in de periode voorafgaand aan de operatie thuis optimaal voorbereidt op de operatie, namelijk Fit4SurgeryTV. Via een app krijgen patiënten onder andere adviezen, oefeningen en recepten van een digitale oncologie fysiotherapeut en diëtist zonder dat ze het huis uit hoeven. Hiermee hoopt Noordwest dat oudere patiënten fysiek en mentaal sterker uit deze periode komen. Onlangs zijn we gestart met de opnames voor de filmpjes die in de app komen.