terug naar nwz.nl

Noordwest fietst mee in The White Ribbon Tour

18.05.2021
Noordwest fietst mee in The White Ribbon Tour

Op vrijdag 21 mei fietsen medewerkers van Noordwest Ziekenhuisgroep mee met The White Ribbon Tour. Met deze landelijke tour wordt aandacht gevraagd voor longkanker en geld opgehaald voor onderzoek naar longkanker. Tijdens de tour worden in meer dan 30 ziekenhuizen witte lintjes uitgedeeld.

White Ribbon
Met de route die loopt van Goes – via de afsluitdijk – naar Maastricht wordt symbolisch het lint door Nederland gevormd. De tour is een initiatief van Niels Harthoorn, patiënt in het Erasmus MC, die op zijn 20ste de diagnose longkanker kreeg. Het White Ribbon Project is gestart in de Verenigde Staten en Niels heeft het naar Nederland gehaald. Vanuit de deelnemende ziekenhuizen vertrekt een wandel- of fietsteam dat het lint overbrengt naar het volgende ziekenhuis op de route. Namens Noordwest doen longarts Maria Disselhorst en arts-assistenten longziekten Thirza Strikwerda en Joanne Bakker mee. Zij fietsen naar het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk waar ze symbolisch het witte lint (gemaakt van hout) overhandigen. In Noordwest, locatie Alkmaar nemen longarts Nicole Barlo, verpleegkundig specialist Ester Klaij, Monica van Hemert, unithoofd Oncologisch centrum en Jurgen Sernee, lid raad van bestuur, het lint in ontvangst van collega’s van het Medisch centrum Leeuwarden. De tour wordt volledig corona-proof georganiseerd.

Doneren
Met dit evenement wordt aandacht gevraagd voor longkanker en geld ingezameld voor onderzoek naar gepersonaliseerde (long)kankerbehandeling via Stelvio for Life. Al het geld dat wordt opgehaald, gaat naar het Center for Personalized Cancer Treatment. Dit centrum, waarin onderzoekers en veel Nederlandse ziekenhuizen samenwerken, zet zich in om voor iedere kankerpatiënt DNA-onderzoek van de tumor mogelijk te maken. Wilt u doneren? Dat kan via de donatiepagina.