terug naar nwz.nl

Oncologisch centrum ontvangt een mooie cheque van Rotary Dijk en Waard

11.07.2022
Oncologisch centrum ontvangt een mooie cheque van Rotary Dijk en Waard

Een hele mooie cheque-uitreiking vandaag van Rotary Dijk en Waard. Met verschillende acties, waaronder een wijnproeverij, is geld ingezameld voor een filmpje en folder voor kinderen van patiënten met kanker.

Spreekuur speciaal voor kinderen
Hermien Schreurs, chirurg bij Noordwest, is erg blij met de donatie. Ze vertelt: ‘Wanneer iemand de diagnose kanker krijgt, staat het leven op zijn kop. Het hele leven draait dan om de patiënt die veel naar het ziekenhuis gaat. We merken dat kinderen van jonge patiënten veel vragen hebben. Voor hen is het heel ingrijpend hun ouder ziek te zien. Kinderen hebben specifieke, maar ook heel praktische vragen, zoals ‘Wat opereer je bij mijn moeder?’ of ‘Wat is kanker eigenlijk?’. Vragen die horen bij het ziekteproces van hun ouder.’ Hermien vervolgt: ‘Noordwest Oncologisch centrum wil deze kinderen graag helpen met antwoorden op hun vragen. Dat doen we met een spreekuur, specifiek voor kinderen van patiënten met kanker. Tijdens dit spreekuur stellen zij hun eigen vragen aan de dokter van hun vader of moeder. Op die manier betrekken we kinderen bij het behandeltraject, beantwoorden we hun vragen en wellicht nemen we zo een aantal zorgen weg.’

Bijdrage aan informatiefilmpje
Volgens Ann Taveirne van Rotary Dijk en Waard zijn de leden erg onder de indruk van de wens en het verhaal van Hermien. Ze wilden dan ook graag hun bijdrage leveren aan het maken van een toegankelijk informatiefilmpje.

Op de foto van links naar rechts: Ann Taveirne en Hermien Schreurs