terug naar nwz.nl

Themabijeenkomsten kanker 2024

07.12.2023
Themabijeenkomsten kanker 2024

Na de diagnose kanker kunt u een onzekere tijd tegemoet gaan. U kunt veel vragen hebben, ook na de behandeling. Mogelijk heeft u ook behoefte aan lotgenotencontact. Noordwest Ziekenhuisgroep organiseert daarom samen met Evean, ’t Praethuys en Inloophuis Den Helder themabijeenkomsten over kanker. De bijeenkomsten in Alkmaar vinden plaats in Wijkcentrum Overdie, van Maerlantstraat 8-10 in Alkmaar. De bijeenkomsten in Den Helder vinden plaats in het Inloophuis Den Helder, Marsdiepstraat 621a. Hieronder vindt u een overzicht van deze bijeenkomsten in 2024. 

Alkmaar: Vermoeidheid bij kanker | 6 februari 2024, 14:00 - 16:00
Sprekers: T. Wedding en E. Beukers, oncologie fysiotherapeuten
Heeft u last van vermoeidheid bij kanker?  Vermoeidheid is een veel voorkomende (lastige) klacht bij kanker. Deze middag krijgt u tips en adviezen hoe u hier het beste mee om kunt gaan.

Alkmaar: Werk en kanker | 12 maart 2024, 19:30 – 21:00 uur
Spreker: M. Willems, bedrijfsarts
Kunt u blijven werken tijdens de behandeling? Wat als het niet meer lukt? Wat zijn mijn rechten en hoe kan mijn werkgever mij ondersteunen?

Alkmaar: Mindfulness tijdens de behandeling | 9 april 2024, 14:00 - 16:00 uur
Spreker: B. Kalter, mindfulness trainer
Kanker of een andere levensbedreigende ziekte zet uw leven op zijn kop. Hoe kunt u goed voor uzelf zorgen, in het omgaan met stress rondom uw ziekte? Hoe kunt u kwaliteit aan de dagen toevoegen als u niet lang meer te leven hebt?

Alkmaar: Hormoontherapie bij borstkanker | 15 oktober 2024, 14:00 - 16:00 uur
Spreker: S. de Bie, verpleegkundig specialist oncologie Noordwest
Een van de mogelijke behandelingen bij borstkanker is hormoontherapie. Wat is hormonale therapie en hoe werkt het? Wat zijn de mogelijke bijwerkingen en hoe gaat u daarmee om?

Alkmaar: Hormoontherapie bij prostaatkanker | 12 november, 14:00 - 16:00 uur
Sprekers:  casemanagers urologische oncologie Noordwest
Een van de mogelijke behandelingen bij prostaatkanker is hormoontherapie. Wat is hormonale therapie en hoe werkt het? Wat zijn de mogelijke bijwerkingen en hoe gaat u daarmee om?

Aanmelden
Om deze themamiddag bij te wonen is het noodzakelijk om u aan te melden.

Vermeld in uw e-mail uw naam en aantal personen waarmee u komt. Bent u verhinderd, wilt u dit dan doorgeven?