terug naar nwz.nl

Hyacintenactie: steun jong volwassenen met kanker

18.01.2024
Hyacintenactie: steun jong volwassenen met kanker

Op vrijdag 26 januari 2024 doet Noordwest Ziekenhuisgroep mee aan de nationale HAYAcintenactie. In de centrale hal van locatie Alkmaar kunnen patiënten en bezoekers vanaf 9 uur een bos hyacinten kopen en daarmee het AYA zorgplatform steunen. De verkoop gaat door zolang er bosjes hyacinten voorradig zijn.

Waarom de HAYAcintenactie?
Jaarlijks krijgen in Nederland 3.900 jonge mensen tussen de 18 en 39 jaar kanker. Kanker op jongvolwassen leeftijd heeft grote gevolgen voor opleiding, werk, sport, zelfstandigheid, relaties, vruchtbaarheid en toekomstplannen. Daarom is leeftijdsspecifieke zorg en ondersteuning noodzakelijk. Voor het leveren en ontwikkelen van AYA-zorg, het organiseren van scholing en het doen van onderzoek is geld nodig. De HAYAcinten-actie wordt dit jaar voor de tiende keer georganiseerd.

Aya Zorg in Noordwest
Noordwest is onderdeel van het AYA Zorgnetwerk, een samenwerkingsverband van de 7 UMC’s, het AvL en algemene ziekenhuizen. Ziekenhuizen die aangesloten zijn bij dit netwerk leveren leeftijdsspecifieke zorg aan jongvolwassenen met kanker.

N.B. Op locatie Den Helder worden dit jaar geen hyacinten verkocht. De organisatie heeft ervoor gekozen om de hyacinten bij ziekenhuizen met meerdere locaties aan één ziekenhuislocatie te leveren. Dit in verband met de kosten voor transport.