terug naar nwz.nl

Nieuwe dagbehandeling en verpleegafdeling oncologie in Den Helder geopend

27.05.2024
Nieuwe dagbehandeling en verpleegafdeling oncologie in Den Helder geopend

Op vrijdag 24 mei is de nieuwe dagbehandeling en verpleegafdeling oncologie in Den Helder feestelijk geopend. Vorige week konden we de eerste patiënten al ontvangen. In de ochtend werden de patiënten van de verpleegafdeling verhuisd en opende de dagbehandeling zijn deuren. De nieuwe afdeling bevindt zich op locatie D4. 

Teamleider Mandy Dronkers: 'We draaien nu ruim een week op de nieuwe afdeling en horen enthousiaste reacties van medewerkers en patiënten over de vernieuwde en ruime kamers. Binnen het team voelt onze nieuwe plek met ook nieuwe werkwijzen al steeds meer vertrouwd. We kijken ernaar uit om al onze patiënten hier te ontvangen.'

Ruimtes
De dagbehandeling biedt 7 stoelen en 2 bedden voor oncologiepatiënten. De verpleegafdeling telt 12 bedden. Op de afdeling is verder een spreek-onderzoekskamer, een sluiskamer, een decentrale zorgpost en een multifunctionele werkruimte te vinden. In de middenruimte bevinden zich onder andere de centrale zorgpost, de pantry’s voor medewerkers en servicemedewerkers, opslagruimtes en de medicatieruimte. Ook kunnen patiënten hier gebruikmaken van een lounge en beweegruimte. Beide ruimtes stimuleren patiënten om, als hun gezondheid dit toelaat, uit hun bed of stoel te komen. Later wordt op deze verdieping ook de verpleegafdeling snijdend gehuisvest. Beide afdelingen gaan dan gebruikmaken van deze middenruimte.