terug naar nwz.nl

Luister nu naar de podcastserie Naast Noordwest: Samen beslissen in de praktijk

20.06.2024
Luister nu naar de podcastserie Naast Noordwest: Samen beslissen in de praktijk

Ons nieuwe seizoen is nu te beluisteren op je favoriete podcastplatform zoals Apple Podcasts | Google Podcasts | Spotify of onze website.

Seizoen twee
In seizoen twee van onze podcastserie ‘Naast Noordwest’ spreken jonge Noordwest-artsen met andere artsen en verpleegkundig specialisten binnen en buiten het ziekenhuis over proactieve zorgplanning.

Dit is DE manier om passende zorg te leveren. Het gaat over wat een patiënt nog wil en niet meer wil, over medische zinvolle en niet zinvolle handelingen, maar ook over psychische, sociale en spirituele aspecten. In tijden waarin medisch vaak veel mogelijk is, leidt niet iedere behandeling tot een betere kwaliteit van leven. Dan is het goed om op tijd te bespreken wat er van een diagnose of behandeling verwacht kan worden en wat dat voor een patiënt precies inhoudt.

Antwoorden en praktische tips voor zorgverleners
Wat bespreek je? Wanneer en met wie? Hoe wordt er samen gewerkt binnen de regio en wat kan er nog beter? Wat is belangrijk in een laatste levensfase van iemand en hoe praat je met iemand over de dood? En hoe leer je deze gesprekken te voeren als jonge dokter?

Totstandkoming
Deze serie is gemaakt door Noordwest in samenwerking met de Vereniging Arts-Assistenten (VAA). Interviews door arts-assistenten Fleur Huisman en Maud Boumans. De productie was in handen van arts-assistent en podcastmaker Floris de Voogd (Medical Podcasts) in samenwerking met Frederik Middelhoff (Podcastguru). Teksten zijn ingesproken door Sander de Heer.

Scan onderstaande QR code om direct naar de podcast op Spotify te gaan.

QR code podcast Spotify