terug naar nwz.nl

MCA ontvangt 'groene vinkjes'

07.10.2014
MCA ontvangt 'groene vinkjes'
MCA voldoet aan de voorwaarden, die de patiëntenorganisaties stellen aan de zorg rond prostaatkanker en bloed- en lymfklierkanker. De online Patiëntenwijzer maakt patiënten bewust van wat zij mogen verwachten van de zorg. Als een ziekenhuis voldoet aan de voorwaarden van Levenmetkanker (voorheen NFK en lidorganisaties) krijgt het een groen vinkje toegekend. De twee groene vinkjes geven aan dat de kwaliteit van oncologische zorg in onze ziekenhuizen op orde zijn.

Online Patiëntenwijzer
Voor de Patiëntenwijzer heeft Levenmetkanker voorwaarden voor goede oncologische zorg opgesteld. Denk hierbij aan de beschikbaarheid van medisch specialisten, gespecialiseerd verpleegkundigen en multidisciplinair team, het uitvoeren van onderzoek binnen een vastgestelde periode, de mogelijkheid voor psychosociale zorg en de aanwezigheid van schriftelijk voorlichtingsmateriaal.

Beroepsverenigingen
De voorwaarden zijn gebaseerd op wat patiënten met prostaatkanker en bloed- en lymfklierkanker belangrijk vinden en zijn afgestemd met de beroepsverenigingen van artsen en verpleegkundigen.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op de site van Levenmetkanker