terug naar nwz.nl
Menu

Patiënten geven polikliniek gemiddeld een 8

13.10.2015
Patiënten geven polikliniek gemiddeld een 8
Op de polikliniek urologie is een enquête gehouden onder patiënten die een blaasverwijdering hebben ondergaan. De enquête is afgenomen van februari tot en met april en is ingevuld door 27 respondenten die in 2013 en/of 2014 in ons ziekenhuis verbleven. Het doel was om de tevredenheid over onze zorgverlening te onderzoeken.

Het blijkt dat patiënten over het algemeen tevreden tot zeer tevreden zijn over de informatievoorziening rondom deze grote operatie. Hieronder geven wij een aantal resultaten van deze enquête weer.

  • 88,9 procent geeft aan tevreden tot zeer tevreden te zijn over de door de artsen gegeven informatie over de behandeling. Zij vonden ook dat zij goede informatie van ons hadden gekregen zodat ze samen met hun arts een juiste beslissing konden nemen over de behandeling. 
  • 92,3 procent vond zich goed geïnformeerd op het moment dat zij werden opgenomen voor de operatie. 
  • 88,5 procent is tevreden tot zeer tevreden over de duidelijkheid van de door de stomaverpleegkundigen gegeven informatie. 
  • 74,1 procent is tevreden tot zeer tevreden over de nazorg door de stomaverpleegkundige. 
  • 92,6 procent vindt achteraf dat zij de juiste beslissing m.b.t. de behandeling hebben gemaakt. 
De patiënten gaven onze polikliniek gemiddeld een 8 . Daarnaast zouden zij onze polikliniek beslist aanbevelen bij patiënten met blaaskanker.