terug naar nwz.nl

MCA en Gemini zijn nu samen Noordwest Ziekenhuisgroep

10.12.2015
MCA en Gemini zijn nu samen Noordwest Ziekenhuisgroep
Op donderdag 10 december neemt de MCA Gemini Groep de nieuwe naam Noordwest Ziekenhuisgroep in gebruik. Dit betekent dat de ziekenhuisorganisatie afscheid neemt van de namen Medisch Centrum Alkmaar en Gemini Ziekenhuis.

Nauwe samenwerking
Sinds 2008 werken de twee ziekenhuizen nauw samen. Wat startte met een bestuurlijke samenwerking heeft sinds 1 januari 2015 de status van een juridische fusie bereikt. Dit resulteerde in één stichting, de MCA Gemini Groep. De komst van de nieuwe naam Noordwest Ziekenhuisgroep is de volgende belangrijke stap in de samenwerking.

Nieuw beeldmerk
Bij een nieuwe naam hoort ook een nieuw verfrissend beeldmerk. Het nieuwe beeldmerk is op de 2 hoofdlocaties gelijktijdig bekend gemaakt. Dat gebeurde met de onthulling van de nieuwe vlaggen op de beide locaties. Dit is de eerste uiting die te zien is van Noordwest Ziekenhuisgroep.

Zorg op meerdere locaties
Er is gekozen voor een naam die past bij het feit dat we 2 ziekenhuizen zijn die op meerdere locaties zorg bieden. Met de naam Noordwest Ziekenhuisgroep verbinden we ons duidelijk aan deze regio.
Inwoners van Noordwest-Nederland kunnen bij ons terecht voor basiszorg en complexe specialistische zorg. Onze ambitie is om een toonaangevende ziekenhuisgroep te zijn waar het draait om een hoge medische standaard én een menselijke maat. Samen maken we ons hard voor beter worden én beter leven. Dit doen we dichtbij als het kan en verder weg wanneer dat moet. Daarom zijn we te vinden in Alkmaar, Den Helder, Heerhugowaard, Limmen, Schagen en op Texel.