terug naar nwz.nl

Nationale 'HAYAcinten' actie in Noordwest Ziekenhuisgroep

23.12.2015
Nationale 'HAYAcinten' actie in Noordwest Ziekenhuisgroep
Hyacintenactie voor AYA! Jong en kanker. Dit is de titel van de Nationale HAYAcintenactie, waar ook Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Alkmaar en Den Helder aan meedoet. Op vrijdag 8 januari staat in de hoofdingang van beide ziekenhuizen, van 10.00 tot circa 16.00 uur, een kraam waar iedereen een bosje hyacinten kan kopen voor het goede doel.

Nationaal AYA Expertise Platform

In Nederland horen per jaar 2500 jongvolwassenen tussen de 18 en 35 jaar (AYA: Adolescents & Young Adults) in de bloei van hun leven in Nederland dat zij kanker hebben. Zij hebben dringend leeftijdspecifieke zorg nodig. Zorg die zowel medisch-technisch als psycho-sociaal 1 geheel is. Zorg die stilstaat bij wat AYA’S nodig hebben. Het Nationaal Expertise Centrum heeft zich tot doel gesteld om deze benodigde zorg voor jongvolwassen mogelijk te maken.

Hecht samenwerkingsverband
Het Nationaal AYA Expertise Platform is een hecht samenwerkingsverband van zorgprofessionals en AYA's uit de 8 universitaire medische centra en een aantal perifere ziekenhuizen, waaronder oncologisch centrum Ziekenhuisgroep Noordwest. Met de aankoop van een Hyacint voor AYA 'HAYAcinten' worden de doelen van het Nationaal AYA Expertise Platform ondersteund. De actie wordt mede mogelijk gemaakt door 20 Nederlandse hyacintenkwekers, die belangeloos meedoen.