terug naar nwz.nl
Menu

Dagbehandeling Oncologie sfeervol vernieuwd

05.04.2017
Dagbehandeling Oncologie sfeervol vernieuwd

De dagbehandeling oncologie (430) van locatie Alkmaar is in het nieuw gestoken. Zo is er voor de patiënten een sfeervolle omgeving gecreëerd. Een donatie van € 15.000 euro van de Stichting HAL in Beweging heeft dit mogelijk gemaakt.

 

In het nieuw gestoken

Met de financiële donatie is de afdeling in zachte tinten geschilderd. Ook zijn er her en der zitjes opgesteld, nieuwe gordijnen opgehangen en bij de ontvangstbalie comfortabele wachtbanken neergezet. Over de hele afdeling hangen aan de wanden grote sfeervolle fotoplaten met daarop afbeeldingen uit de natuur. Het geheel geeft de afdeling een huiselijke en sfeervolle look. Samen met hun persoonlijke zorg maken de zorgverleners van de dagbehandeling oncologie het verblijf van de patiënten en naasten zo aangenaam mogelijk.

Trots

Het team is trots op de afdeling. ‘En dat kunnen ze zijn, vertelt Hein Visser, internist-hematoloog Noordwest Ziekenhuisgroep. Een verblijf op de dagbehandeling oncologie doe je niet zomaar. Het zijn voor onze patiënten zeer emotionele momenten. Wij moeten ervoor zorgen dat het verblijf zo prettig mogelijk is. Dat doen we met onze vernieuwde afdeling en ons verpleegkundig team die er hard voor werkt’. Op de dagbehandeling oncologie worden patiënten met kanker behandeld met chemotherapie en/of immunotherapie.

Stichting HAL in Beweging

HAL in beweging is een lokaal initiatief van Gertie Franconeri (ervaringsdeskundige) en Jacco Schekkerman (fysiotherapeut). Zij leveren actief een bijdrage aan de strijd tegen kanker. Met lokaal gerichte sportevenementen creëren zij een fundraising met de nadruk op gezondheid en gezond bewegen.