terug naar nwz.nl
Menu

Opnieuw borstkankerlintje

07.07.2017
Opnieuw borstkankerlintje

Borstkankervereniging Nederland (BVN) heeft de jaarlijkse roze lintjes voor goede, patiëntgerichte borstkankerzorg uitgereikt. Het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) en beide locaties van Noordwest Ziekenhuisgroep hebben opnieuw het lintje ontvangen. Mathijs Hendriks, internist-oncoloog bij Noordwest: 'Het borstkankerlintje is een erkenning voor het voldoen aan een aantal belangrijke voorwaarden voor het verlenen van zorg aan patiënten met borstkanker. Binnen de borstkliniek streven we continu naar het verbeteren van de zorg, en doen dit in samenwerking met alle betrokken partijen. Langs deze weg wil ik de BVN en in het bijzonder mevrouw Mekenkamp bedanken voor de prettige en constructieve samenwerking. Mede dankzij jullie betrokkenheid komen we samen steeds een stap verder!'

Criteria roze lintjes
BVN beoordeelt ziekenhuizen in de Monitor Borstkankerzorg. De monitor combineert ervaringen van patiënten met informatie over het zorgaanbod van ziekenhuizen. 'Het is belangrijk voor patiënten om te kunnen nagaan waar een ziekenhuis aan voldoet om het roze lintje krijgen', vindt mamma-chirurg Gisela Moormann uit het RKZ. 'Natuurlijk zijn we als team ook blij met het roze lintje voor alle locaties van de borstkliniek.' Elk jaar worden de criteria opnieuw bijgesteld. Noordwest en het RKZ scoorden een ‘ja’ op alle criteria. De criteria vindt u op de Monitor borstkankerzorg.

Drie locaties
Noordwest en het RKZ werken samen op het gebied van borstkankerzorg. Patiënten kunnen terecht op drie locaties in de regio: Alkmaar, Beverwijk en Den Helder. Jaarlijks behandelen onze specialisten en medewerkers meer dan 600 patiënten met borstkanker. Door deze aantallen zijn wij één van de grootste behandelaars van borstkankerzorg in Nederland.