terug naar nwz.nl
Menu

Opbrengst De Langste Vlecht: cheque 30.000 euro

08.11.2017
Opbrengst De Langste Vlecht: cheque 30.000 euro

Met de campagne De Langste Vlecht heeft Noordwest Ziekenhuisgroep 30.000 euro ingezameld voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker. Vandaag ontvingen de betrokken specialisten van Noordwest Oncologisch centrum een cheque met daarop het eindbedrag.

Baanbrekend nationaal onderzoek
Fantastisch dat zoveel deelnemers, donateurs en sponsors zich hebben ingezet om dit bedrag bij elkaar te krijgen’, zegt Mathijs Hendriks, internist-oncoloog bij Noordwest. ‘Het bedrag wordt gebruikt voor de DRUP-studie. Voor dit onderzoek heeft Noordwest zich aan het Center for Personalized Cancer Treatment (CPCT) verbonden. De DRUP-studie is een baanbrekend nationaal onderzoek naar de effectiviteit van het koppelen van tumorkenmerken en gerichte anti-kankermedicijnen. Genetisch materiaal, het DNA, in de kanker wordt nauwkeurig geanalyseerd, om zo in de toekomst elke patiënt een behandeling op maat aan te kunnen bieden. Door deelname aan dit onderzoek bevindt Noordwest zich in de frontlinie bij de strijd tegen kanker.’

De Langste Vlecht
Noordwest startte in juli met de campagne ‘De Langste Vlecht’. Naast het inzamelen van geld wilde het ziekenhuis met de actie een nieuw wereldrecord neerzetten. Daarvoor moesten meer dan 90 deelnemers aan elkaar worden gevlochten tot de langste levende vlecht. Dat is ruimschoots gelukt. Op zaterdag 14 oktober deden maar liefst 142 deelnemers mee aan het verbreken van het oude record. Met het overhandigen van de cheque is de actie afgerond.

Samen beter
Noordwest Ziekenhuisgroep wil alle deelnemers, donateurs, crewleden en sponsors bedanken die hebben meegedaan aan De Langste Vlecht. Sponsors die Noordwest in het bijzonder wil bedanken zijn: de ondernemers aan het Waagplein, JCI Alkmaar, serviceclubs omgeving Alkmaar, de Rabobank, Mocchi, kapsalon-haarwerken Bosman en Sierhuis Relatiegeschenken. Geweldig dat we met elkaar dit resultaat hebben bereikt!