terug naar nwz.nl

Dinsdag 6 februari: informatiemiddag in het kader van Wereldkankerdag

23.01.2018
Dinsdag 6 februari: informatiemiddag in het kader van Wereldkankerdag

Wanneer je met kanker wordt geconfronteerd, staat je wereld op z'n kop. De ziekte en de behandeling daarvan hebben niet alleen een enorme impact op het lichaam, maar zijn voor veel mensen ook emotioneel en sociaal zeer ingrijpend. Daarom wordt elk jaar op en rond 4 februari stil gestaan bij de impact van kanker tijdens Wereldkankerdag.

Activiteiten op 6 februari
Ook Noordwest Ziekenhuisgroep staat stil bij Wereldkankerdag. Op dinsdag 6 februari organiseren wij samen met ’t Praethuys een informatiemiddag op locatie Alkmaar. Tussen 13.00 en 17.00 uur zijn patiënten, bezoekers en overige belangstellenden van harte welkom bij de rode trap (vlakbij huisnummer 035). Hier worden laagdrempelige tafelsessies gehouden met medisch specialisten en deskundigen. Ook staan er stands van ’t Praethuys, de borstkliniek van Noordwest en de afdeling pathologie.

Tafelsessies
De tafelsessies zijn laagdrempelig en vrij toegankelijk. Aanmelden is niet nodig. Na een korte presentatie is er volop ruimte voor vragen.
Het programma van de tafelsessies is als volgt:
13.30 – 14.00 uur: klinisch psycholoog Metha Klaver en maatschappelijk werker Pauline Engberts over psychosociale begeleiding bij kanker in het ziekenhuis.
14.00 – 14.30 uur: fysiotherapeuten Ann Taveirne en Edine Beukers van Netwerk Oncologische Zorg (buiten het ziekenhuis) over het belang van beweging en begeleiding.
15.00 – 15.30 uur: radiotherapeut Hugo van der Heide over radiotherapie en bestraling.
15.30 – 16.00 uur: longarts Nicole Barlo over een immunotherapie bij patiënten met longkanker.
16.00 – 16.30 uur: patholoog Marije van Santen over de rol van pathologie bij kankeronderzoek.
16.30 – 17.00 uur: radioloog Shirley Go over het nieuwe borstbiopsie-apparaat dat Noordwest onlangs in gebruik nam.

Kijk voor overige activiteiten rondom Wereldkankerdag op: wereldkankerdag.nl/evenementen