terug naar nwz.nl

Opnieuw borstkankerlintje

06.07.2018
 Opnieuw borstkankerlintje

Borstkankervereniging Nederland (BVN) heeft de jaarlijkse roze lintjes voor goede, patiëntgerichte borstkankerzorg uitgereikt. Uit handen van mevrouw Mekenkamp, patient advocate bij de BVN, hebben het Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk (RKZ) en beide locaties van Noordwest Ziekenhuisgroep opnieuw het lintje ontvangen. 'Het borstkankerlintje is een erkenning voor het voldoen aan een aantal belangrijke voorwaarden voor het verlenen van zorg aan patiënten met borstkanker', vinden chirurgen Kirsten Blaauwendraat van Noordwest en Gisela Moormann van het RKZ. 'De expertise van de verschillende specialisten binnen de borstkankerzorg op de drie locaties wordt gebundeld in een multidisciplinair overleg. Met deze basis kunnen wij in samenspraak met de patiënt een persoonlijk behandelplan maken.'

Criteria roze lintjes
BVN beoordeelt ziekenhuizen in de Monitor Borstkankerzorg. De monitor combineert ervaringen van patiënten met informatie over het zorgaanbod van ziekenhuizen. Elk jaar worden de  criteria opnieuw bijgesteld. Noordwest en het RKZ scoorden een ‘ja’ op alle criteria. De criteria zijn te raadplegen op monitorborstkankerzorg.nl.

Drie locaties
Noordwest en het RKZ werken samen op het gebied van borstkankerzorg. Patiënten kunnen terecht op drie locaties in de regio: Alkmaar, Beverwijk en Den Helder. Jaarlijks behandelen onze specialisten en medewerkers meer dan 600 patiënten met borstkanker. Door deze aantallen zijn wij één van de grootste behandelaars van borstkankerzorg in Nederland.