terug naar nwz.nl

Bewegen bij kanker

Als u kanker heeft (gehad) is bewegen en het leveren van fysieke inspanning niet meer zo vanzelfsprekend. Echter het is wel noodzakelijk om voldoende te bewegen. Uit onderzoek is gebleken dat meer bewegen bijdraagt aan een betere lichamelijke en geestelijke gezondheid. Voldoende beweging heeft een positief effect op de kwaliteit van leven en vermindert de terugkeer op kanker. Dit komt omdat beweging de werking van ons immuunsysteem stimuleert. Beweging is ook goed voor de stemming en kan angst en depressieve gevoelens verminderen.  
 
Oncologische fysiotherapie
Oncomove richt zich op de fysiotherapeutische behandeling van patiënten met kanker. Het gaat hierbij om zowel de gevolgen van de kanker als om de gevolgen van de medische behandeling tegen kanker. Klachten zoals pijn, spanningsklachten, stijfheid van spieren, gewrichten, conditieverlies en vermoeidheid blijven hierdoor beperkt. 
Oncologische revalidatie richt zich op behouden en verbeteren van de conditie tijdens of na de behandeling van kanker. Denk aan tijdens- of na chemotherapie, immuuntherapie, bestraling of operatie.

Verwijzing
U kunt via de casemanager of verpleegkundig specialist een verwijzing/machtiging vragen voor de (oncologisch) fysiotherapeut.  
Via de website Netwerk Oncologie vindt u een gespecialiseerd fysiotherapeut bij u in de buurt.