terug naar nwz.nl

Voeding en kanker

Goede voeding is belangrijk voor uw gezondheid. U heeft een goede conditie nodig om zo fit mogelijk te blijven in de periode van ziekte, maar ook in de periode daarna. Goed eten en zoveel mogelijk in beweging blijven zorgt voor een goede conditie. Tijdens ziekte kan ‘Gewoon gezond eten’ misschien helemaal niet meer voldoende of vanzelfsprekend zijn. Mogelijk bent u op zoek naar hulp of informatie over een gezonde leefstijl.

Wat kan de diëtist voor u betekenen? 
Voor, tijdens en/of na de behandeling kunnen zich verschillende klachten voordoen die ervoor zorgen dat u minder goed kan eten. Denk hierbij aan misselijkheid, een vol gevoel, diarree of juist obstipatie. Onbedoeld kan u daardoor afvallen en daarmee gaan weerstand en conditie vaak ook (snel) achteruit. De diëtist behandelt met voedings- en dieetadviezen en begeleidt de patiënt en eventuele betrokkenen bij de toepassing van deze adviezen.
Soms kunt u ook aankomen door de behandeling en/of zou een beter gewicht willen bereiken. Ook hier kan de diëtist u op een verantwoorde manier verder mee helpen.

Bekijk ook de video 'Verder na kanker: voeding'

Om deze video te bekijken moet u eerst akkoord gaan met inschakelen van alle cookies.

Voorkeuren aanpassen

Smaak bij kanker
Uw smaak kan door de kanker of de behandeling veranderen. Sommige smaken kunt u juist lekkerder gaan vinden, andere kunnen u juist tegen gaan staan. Dit maakt dat u mogelijk minder zin heeft in eten. Op de website Voeding & kanker info vindt u informatie over smaakverandering, tips en recepten.
 
Algemene informatie en aanbod

  • Netwerk Oncologie | Informatie over (multidisciplinaire-) zorg in uw buurt
  • Kanker.nl | Voeding en kanker  
  • Voeding & kanker info | Op deze website worden vragen beantwoord over voeding en de preventie van kanker, voeding rondom de behandeling van kanker en voeding ná de behandeling van kanker
  • Verwijsgids kanker |  Voor hulp of wat u misschien zelf kunt doen.
  • Voedingscentrum | Voor betrouwbare informatie over gezonde voeding in het algemeen en de mogelijke relatie tussen voeding en kanker